ثبت شرکت تضامنی در غرب تهران:
تعریف شرکت تضامنی در ماده 116 قانون تجارت:
شرکت تضامنی شرکتی است که در تحت اسم مخصوص برای امور تجارتی بین دو یا چند نفر با مسئولیت تضامنی تشکیل میشود: اگر دارایی شرکت برای تأدیهٔ تمام قروض کافی نباشد هر یک از شرکا، مسئول پرداخت تمام قروض شرکت است. هر قراری که بین شرکا برخلاف این ترتیب دادهشده باشد در مقابل اشخاص ثالث کن لم یکن خواهد بود.
شرکت تضامنی از دسته شرکتهای تجاری محسوب میشود و یکی از 7 شرکتی که در قانون تجارت وجود دارد هست. در شرکت تضامنی یکسری قواعدی وجود دارد که باید به آنها دقت شود. برخلاف شرکتهای با مسئولیت محدود و سهامی خاص که میزان تعهد اعضای شرکت بهاندازه همان سرمایه اولیه شرکت و میزان سهام و سهم الشرکه آنها هست شرکتهای تضامنی اینچنین نیست یعنی میزان تعهد اعضا به سرمایه اولیه شرکت و میزات سهام آنها محدود نمیشود و اگر اتفاقی برای شرکت رخ دهد و برای شرکت بدهی ایجاد شود اعضای شرکت باید تمامی آن بدهی را پرداخت کنند حتی از اموال شخصی خودشان! به همین دلیل برای ثبت این شرکت شخصیت و اعتبار شرکاء بسیار حائز اهمیت است.
اگر شرکاء بین خودشان تصمیم بگیرند که در صورت به بارآوردن بدهی توسط شرکت تمامی آنها مسئول نمیباشند و فقط فرد یا افراد خاصی باید بدهی را پرداخت نمایند این توافق کاملاً بیپایه و اساس هست و هیچ اعتبار قانونی نخواهد داشت به این دلیل که شرکتهایی که در قانون تجارت تعریفشدهاند از زمانی که به ثبت میرسند باید طبق قوانین قانون تجارت تمامی فعالیتها و اعمال خود را پیش ببرند به همین دلیل طبق ماده 116 قانون تجارت تمامی شرکا مسئولیت تمامی قروض و بدهیهای شرکت را بر عهدهدارند و هر قراری که بین شرکا برخلاف این ترتیب دادهشده باشد در مقابل اشخاص ثالث کن لم یکن خواهد بود.
تعیین نام شرکت تضامنی:
در تعیین نام شرکتهای تضامنی باید علاوه بر واژه تضامنی نام یکی از شرکاء هم آورده شود و همچنین به بقیه شرکا هم اشاره شود به این صورت:
شرکت تضامنی رحمانی و شرکا و یا شرکت تضامنی رحمانی و برادران (ماده 117 قانون تجارت)
که این حالت علاوه بر اینکه جزو قوانین تعیین نام شرکتهای تضامنی هست به شرکت با آوردن نام شرکاءاعتبار هم میبخشد. که این نوع اسم تنها مختص شرکتهای تضامنی هست و در شرکتهای دیگر مجاز نیست.
*اگر شریکی که نام آن در نام شرکت آورده شده است از شرکت خارج شود و یا فوت شود، نام وی برداشتهشده و نام شریک دیگر جایگزین آن خواهد شد.
بعد از انتخاب نام برای شرکت تضامنی برای ادامه اقدامات ثبتی باید:
- ابتدا مطابق قانون باید شرکتنامه برای شرکت تنظیم شود که بسیار حائز اهمیت هست و قطعاً باید تنظیم و ثبت شوند که در آن سرمایه، حدود اختیارات و … شرکا آورده شده است که باید به امضای شرکا برآمده و رسمی شود طبق ماده 47 قانون ثبت، شرکتنامه باید به ثبت برسد والا طبق ماده 48 همان قانون سند مزبور در هیچیک از محاکم پذیرفته نخواهد شد.
- اگر تمامی سرمایه شرکت نقدی باشد باید تائید شود و اگر نقدی و غیر نقدی باشد، اموال غیر نقدی هم باید تقویم و تحویل داده شوند. سرمایه غیر نقدی بینهایت حساس هست به این دلیل که اگر ارزش آن چیزی که عنوان کردهاند نباشد ضربه بزرگی به شرکت و شرکای دیگر وارد مینماید. «شرکت تضامنی وقتی تشکیل میشود که تمام سرمایه نقدی تأدیه و سهم الشرکه غیر نقدی تقویم و تسلیمشده باشد»(ماده 118).
- در صورت درخواست و تمایل شرکا میتوانند اساسنامه هم داشته باشند که اساسنامه از موارد زیر تشکیلشده است:
- نام شرکت
- موضوع شرکت
- مدتزمان فعالیت شرکت
- سرمایه شرکا با ذکر نقدی و یا غیر نقدی بودنشان
- شرایط و ضوابط تقسیم سود و زیان «در شرکت تضامنی منافع به نسبت سهم الشرکه بین شرکا تقسیم میشود» (قسمت اول ماده 119)
- شرایط تعیینشده در صورت فوت شرکا و یا منحل کردن شرکت
*برای ثبت شرکتها در قانون تجارت تنظیم شرکتنامه اجباری و در اولویت است زیرا تمامی موارد شرکت اعم از:
– نام شرکت
– نوع شرکت
– موضوع شرکت
– مراکز اصلی شرکت و نشانی کامل آن
– اسامی شرکا یا مؤسسین
– سرمایه شرکت اعم از نقدی و غیر نقدی
– میزان سهم الشرکه شرکا، م
– اشخاص دارای حق امضاء
– فسخ شرکت و …در شرکتنامه آورده میشود که باید توسط تمامی شرکا امضاء شود.
ولی اساسنامه برای دستورالعمل شرکت در زمان فعالیتش تنظیم میشود که برای تمامی شرکتها بهجز شرکتهای سهامی خاص و عام اجبار نیست، اما بیشتر شرکتها برای داشتن نظم بیشتر اساسنامه را تنظیم میکنند.
انحلال شرکت تضامنی:
انحلال این شرکت باید طبق ماده 200 قانون تجارت انجام شود و همچنین با رضایت تمامی شرکا، به این صورت که باید تمامی قوانین انحلال شرکا را رعایت و مدارک لازمه را تحویل اداره ثبت شرکتها داده و انحلال شرکت خود را در روزنامه رسمی به ثبت برسانند.
گروه وکلای عدل گستران یگانه آماده ارائه مشاوره تلفنی و حضوری در تمامی زمینههای ثبتی میباشند، همچنین با حضور وکلای متخصص در امور ثبتی آماده قبول تمامی پروندههای ثبتی اعم از:
ثبت انواع شرکتهای تجاری:
مسئولیت محدود
سهامی خاص
تضامنی
تعاونی
ثبت انواع مؤسسات غیرتجاری:
فرهنگی
آموزشی و تحقیقاتی و دانشگاهی
خیریه
حقوقی
گردشگری
حسابرسی و …
ثبت انواع صورتجلسات تغییرات شرکتها و مؤسسات:
تغییر اساسنامه
تمدید مدت شرکت
انحلال شرکت
تغییر اسم شرکت
فروش شرکت
ورود و یا خروج اعضا و …
ثبت برند:
فارسی و لاتین برای اشخاص حقیقی و حقوقی
ثبت اضافه طبقات برای برند
انتقال برند تمدید برند
اخذ کارت بازرگانی و تمدید آن:
برای اشخاص حقیقی و حقوقی
و ارائه خدماتی مانند تشکیل پرونده مالیاتی، اخذ پلمپ دفاتر تجاری، اخذ المثنی مدارک شرکت و … میباشند.
برای ارتباط با گروه وکلای عدل گستران یگانه با شمارههای زیر تماس حاصل فرمایید:
021-44030250
021-44030251
021-44030252
09352217114